Снимка Министерски съветЗдравният министър обяви кога учениците от по-горните класове ще

...
Снимка Министерски съветЗдравният министър обяви кога учениците от по-горните класове ще
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: От 4 февруари ще разрешим три класа да учат присъствено, ако има спад на заболеваемостта

Снимка Министерски съвет

Здравният министър разгласи по кое време учениците от по-горните класове ще се завърнат в класните стаи. Проф. Костадин Ангелов обаче посочи, че с цел да се случи това има едно изискване.

От 4 февруари евентуално ще разгадаем три класа от 5 до 12 клас да учат присъствено, в случай че по този начин продължава да спада заболеваемостта и се надяваме да доближи под 120 на 100 000 души , разгласи министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов, който посети дружно с премиера Бойко Борисов ОУ „ Христо Ботев “ в град Раковски.

Министър Ангелов рапортува на министър-председателя, че  на следващия ден следва да беседва по тематиката с министъра на образованието и науката и ще бъде взето решение кои ще бъдат тъкмо класовете, които ще се върнат в учебните здания, написа.
 

Премиерът Борисов дружно с министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов и министъра на труда и обществената политика Деница Сачева през днешния ден посетиха учебното заведение в Раковски, за което държавното управление отпусна над 500 000 лв.. Средствата са част от тригодишната стратегия на Министерството на образованието и науката за създаване и реорганизация на ясли, детски градини и учебни заведения. Общо по програмата се планува да се провиснал 210 млн. лева – по 70 млн. лева за всяка от трите години, в които ще работи програмата.
„ В просветителната инфраструктура сме създали колкото никой различен не е правил. Изпълнихме уговорката си във връзка с учителските заплати и тази политика би трябвало да продължи, също както и нарастването на приходите на здравните служащи “ , съобщи министър-председателят Борисов.  „ Каквото сме дали обещание, сме създали “ , добави министър председателят  и посочи, че близо 12 милиона лв. бяха отпуснати в границите на мандата, тъй че да бъдат обезпечени шкафчета в учебните заведения и учениците оптимално да разтоварят раниците си.Министър Ангелов рапортува и за инспекциите на заведенията в София. Министърът посочи, че от всички тествани заведения единствено шест са работили и в две от тях има съществени нарушавания, формирани са актове за нарушавания. „ Няма да се поколебаем да запазим живота и здравето на хората, продължаваме с контролната активност “, съобщи министърът на опазването на здравето.
Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР